Kategóriák

Termékajánló

Attila Hotel Budapest

 

Termék részletekKoltay Gábor-Velünk élő Trianon VHS-Egy majdnem betiltott filmsorozat

-67%
Koltay Gábor-Velünk élő Trianon VHS-Egy majdnem betiltott filmsorozat
  • Koltay Gábor-Velünk élő Trianon VHS-Egy majdnem betiltott filmsorozat
  • Koltay Gábor-Velünk élő Trianon VHS-Egy majdnem betiltott filmsorozat
12 000 Ft
Akció: 3 980 Ft
Kezdete: 2019.10.24   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

 

VHS-Videokazetta sorozat-14x52 perc

A II. világháborút követő 60 esztendő óta Koltay Gábor alkotása az első mozifilm, amely Trianonnal, annak következményeivel és máig tartó hatásával foglalkozik.
1920. június 4-én délután fél 5-kor az 1914-1918-as I. világháborút lezáró Párizs melletti, Versailles-i békerendszer részeként a kis-Trianon elnevezésű palotában írták alá a Magyarország jelentős megcsonkítását engedélyező, trianoni "békeszerződést".
Elvették az ország területének 72 százalékát, elszakították lakosságának 64 százalékát. A XX. században ránk zúduló csapások sorát a Versailles-i trianoni békediktátumtól szoktuk számítani. A két világháború között a magyar társadalom a békés revízióban reménykedett, amelynek érdekében sokoldalú kulturális-szellemi fejlődés következett be. A II. világháborút követően, 1947-ben Párizsban a nagyhatalmak újra megerősítették a trianoni döntéseket. A XXI. század elején vajon miért nem lehet a több mint nyolcvan éve tartó trianoni folyamat tényeit a valóságnak megfelelően feltárni és a magyar közvélemény, valamint a világ tudomására hozni? Milyen lehetősége van egy kis országnak arra, hogy a trianoni és párizsi döntéseket szentesítő nagyhatalmak által meghatározott mai globális világ és európai egyesülési tendenciák közepette érdekeit érvényesítse és gondoskodjon a világ szétszóródott magyarságáról, valamint korszerű válaszokat fogalmazzon meg a trianoni trauma XXI. századi kezelésére?
A rendező költők, írók gondolatainak segítségével az érzelmekre is ható módon megrázó erővel és szokatlan őszinteséggel, szenvedélyesen hangsúlyozza, hogy a trianoni folyamatról minden körülmények között beszélni kell.
Koltay Gábor "Velünk élő Trianon" című, 14 részes dokumentumfilm-sorozatának teljes, "csonkítatlan" változatát tekinthetik meg az érdeklődők. Műsoridő: 14x52 perc

  • Cikkszám
    913528