Új jelszó kérése

Termékajánló

MAGYAR TUDÓSOK

 

Attila Hotel Budapest

 

Hírek

2017.06.17 14:00

Termék részletekMúltidő - Regnum Marianum- Ungváry Zsolt

-48%
Múltidő - Regnum Marianum- Ungváry Zsolt
Fő kategória >LEÉRTÉKELT KÖNYVEK >MINDEN KÖNYV 990 Ft.
1 900 Ft
Akció: 990 Ft990
Kezdete: 2015.11.17   A készlet erejéig!
Nincs raktáron!
A kötet két kisregényt tartalmaz.
A Múltidõ a magyarság történelmének mélységeit, jelen és múlt viszonyát vizsgálja; olykor kissé misztikusan.
A Regnum Marianum cím egy érdekes párhuzamot villant fel: Az elsõ ezredfordulón Szent István - idegenektõl körülvéve, halálos ágyán - Szûz Máriának ajánlja fel országát. A második ezredfordulón egy új közösségbe lép be hazánk, amelynek zászlaján a Mária koronájáról kölcsönvett tizenkét csillag látható. Vajon ez az új "Regnum Marianum" nem torz tükre csak az elõzõnek? Milyen értékek mozgatják, milyen gondolatok vezérlik a ma Európáját? Errõl szól ez a szatirikus történet.

Részlet a Regnum Marianum-ból:

-Nincs ok az aggodalomra - fejtegette Bruno -, amíg a harmadik világ elképesztõ szaporulata kimeríthetetlen tárháza a népesség szinten tartásának. Inkább a túlnépesedés fenyegeti a Földet.
Mivel a "harmadik világ" kifejezés elhangzásakor mindenki ösztönösen Arthurra nézett, a néger fiatalember öntudatosan kihúzta magát.
-Én Londonban születtem, és sosem jártam Európán kívül.
-Na de a felmenõid mégiscsak szaladtak az oroszlánok elõl, rázták a kókuszpálmát, és ugráltak a tûz körül festékkel összemázolt testtel... - mondta kedvesen Bruno.
-Anyám fehér bõrû angol nõ.
-És az apád?
-Az apámat nem ismerem. Lehet, hogy az is fehér bõrû angol férfi.
-De nem valószínû...
-Hát nem - ismerte be Arthur. Cigarettára gyújtott, amitõl sajátságos édeskés szagú füst töltötte be a könyvtárszobát. Émelygõ érzés tört rám, s bizonyára a többiekre is, mert Vas ablakot nyitott. Arthur egy-egy mély szippantás után mind elrévedezõbb arckifejezéssel mesélt. - Apám csak pár éjszakára szerezte meg anyámat, akit talán vonzott az egzotikum. Akármi is történt pontosan, nekem errõl sosem beszélt. Az apám egy utolsó rohadt tróger volt, aki teherbe ejtette az anyámat, majd eltûnt. Nehogy azt hidd - villant a tekintete Brunóra -, hogy nekem ezek után jó véleményem van a négerekrõl. Sõt! Jobban utálom õket, mint te.
-Én nem utálom a négereket - tiltakozott õszinte felháborodással Bruno.
-Én viszont igen! - csattant fel Arthur. - Mert valami dzsungelszökevény miatt maradt magára az anyám egy fattyúval! És ne gondold - folytatta mind hevesebben -, hogy túlzottan nagy véleménnyel lennék az olyan férfiasságról, amely skalpnak meg trófeának nézi a nõket. Nem, nem - ingatta a fejét. - Férfinak lenni meglehetõsen gusztustalan dolog. Különösen taszító számomra egy néger férfi... - megborzongott.
  • Cikkszám
    233822
Webáruház készítés