Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletek



Ki az úr buzogányban? Ungváry Zsolt

-22%
Ki az úr buzogányban? Ungváry Zsolt
  • Ki az úr buzogányban? Ungváry Zsolt
  • Ki az úr buzogányban? Ungváry Zsolt
  • Ki az úr buzogányban? Ungváry Zsolt
1 800 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2021.02.25   A készlet erejéig!

Buzogány kitalált település valahol az ország szélén, de mindaz, ami ott megtörténik - iskolaösszevonás, korrupció, helyi hatalmaskodások, a függetlennek nevezett polgármester ügyködései, a közgyûlésben a szociálliberálisok és konzervatívok csatái - bárhol megeshetne. A kisregény stílusa és témaválasztása a szerzõ Demokrata-beli Jobbszél-jegyzeteinek hangulatát idézi.

Részlet a könyvbõl:
Szabó megadta a szót az imént méltatlankodó MSZP-snek.
-Én pusztán annyit szeretnék mondani - kezdte -, elsõsorban a jegyzõkönyv számára, nehogy úgy tûnjön, mintha... - Itt elakadt. - Annyit mondanék, hogy hiába próbálják csõdtömegként lefesteni a várost az ellenzékiek, mégis, azt hiszem, olyan fejlõdésen mentünk át, hogy elmondhatjuk: Buzogány az Érces-menti Párizs.
A jobboldal gúnyos kacajával mit sem törõdve, a dicsérettõl megrészegedett alpolgármester tovább ragozta:
-Inkább Párizs a Temze parti Buzogány!
A polgári ellenzék zajos bekiabálásokkal felvetette, miszerint Párizs nem a Temze, hanem a Szajna partján található, de ezt a kósza ötletet a szociálliberális többség leszavazta.
-Utolsó napirendi pontként - olvasta Szabó látszólag fásultan, de tekintetével közben a papír felett szuggerálta a testület tagjait - az iskola-ügyhöz érkeztünk. Szót kér Fröhlich Gábor, SZDSZ.
A megszólított gondosan összecsukta a laptopját, amivel mostanáig szinte megállás nélkül foglalatoskodott.
-Mi, liberálisok, ellenezzük az értelmetlen és felesleges kiadásokat. Az önkormányzati fenntartású Tohonya Jenõ Általános Iskolában az osztálylétszámok - különösen az alsó tagozaton - olyan alacsonyak lettek, amit már nincs értelme finanszírozni. Miközben a Kingában...
Újfalussy Bendegúz mély, basszus hangján közbedörmögött:
-Árpádházi Szent Kinga Általános Iskola és Gimnázium a neve!
-Rendre utasítom a MIÉP-frakciót! - kapcsolta ki gyorsan a mikrofont Szabó, bár Újfalussy hangjának értékébõl ez keveset vont le. - Egyébként is, ha már pontosít, ügyeljen arra, hogy helyesen tegye. Az iskola neve ugyanis Boldog Kinga...
-Már nem - emelte magasba karját Újfalussy -, idõközben ugyanis õszentsége, II. János Pál pápa szentté avatta IV. Béla királyunk leányát...
-Az nem a Margit?
-Több leánya is volt Bélának. Abban az idõben még elõfordult - vágott vissza dühösen Újfalussy. - Most sem volna gond a létszámokkal, és nem fogyna el a nemzet, ha példát vennénk õseinkrõl.

  • Cikkszám
    350881