Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletek



Egy az Isten, egy a nemzet / bővített kiadás - Zachar József

Egy az Isten, egy a nemzet / bővített kiadás - Zachar József
2 900 Ft
A ma magát magyarnak nevező nemzet ezeregyszáz esztendő óta a kárpát-medencei államiság letéteményese. Ez alatt ugyanúgy számos rendkívüli megpróbáltatást kellett túlélnie, mint a szkíta, hun, párthus, avar és más megnevezésű eleinek vagy a szabír, onogúr, türk, kabar és más néven említett őseinek. A sorsközösség vállalásán túl elsődlegesen a rendíthetetlen egyisten­hit­nek köszönhető ez a példa nélküli történelmi folytonosság.

Erre figyelt fel a neves magyar történész, aki ezúttal elsődlegesen nem új tudományos eredményeket tesz közzé, hanem az elfe­ledett ismeretanyag egybehordásával kíván a honfitársainak tájékozódást nyújtani.

Írásaiban;
- a Názáreti Jézus születése előtti időkben élt eleink hitéletét,
- az ezt követő évezredbeli őseink Jézus-követését,
- a végleges honfoglalás utáni keresztény kapcsolatokat,
- az Apostoli Magyar Királyság sajátos megszületését és
- a nyugati kereszténység védelméért folytatott, a mohácsi vész-be torkollt önfeláldozó küzdelmét mutatja be.

A kötetben szereplő önálló dolgozatok a különböző korokkal kapcsolatosan villantják fel azt a máig ható tanulsá­got, hogy miként képes minden megpróbáltatáson úrrá lenni az a Nemzet, amelynek sziklaszilárd támasza Isten. A szerző a Trianon után immár nyolcfelé darabolt és a nagyvilágban szétszórt, továbbá számos felekezetté széttördelt és részben hitehagyottá vált magyarság számára a régmúlt feli­dézésével kíván reményt adni.

Arra szeretné rádöbbenteni az olvasóit, ha elfogadják, hogy egy az Isten, egy a Nemzet, akkor félre tudnak tenni minden nézetkülönbséget és ké­pesek lesznek a boldogabb jövendő építésére.
*
ZACHAR JÓZSEF (Csepel, 1943. október 27. – Budapest, 2009. december 9. ) hadtörténész, nyugállományú ezredes, egyetemi tanár. Fő kutatási területe a Rákóczi-szabadságharc, valamint a napóleoni háborúk korának hadtörténete.
  • Cikkszám
    277465