Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletek



Magyar is - Angol is : Varga Csaba

Magyar is - Angol is : Varga Csaba
1 500 Ft
VARGA CSABA szerző (Mezőcsokonya, 1945. október 28. – Pilisszentiván, 2012. június 15.) Balázs Béla - díjas magyar animációs filmrendező, nyelvkutató. Eredetileg matematikatanár, filmrendezőként és íráskutatóként vált ismertté. Filmrendezőként 1988 - ban Chicagóban a világ 40 legmeghatározóbb filmese közé választották, ugyanitt életműdíjat kapott.
*

Mottó: „Minden fogas kérdés az elfogadásig három lépcsőt tesz meg: az elsőn nevetségesnek tartják, a másodikon küzdenek ellene, végül a harmadikon magától értetődőnek tartják.”
(Arthur Schopenhauer)

„MAGYAR IS, ANGOL IS. A nyelvészek figyelmébe különösen ajánlom ezt a tanulmányomat, mert bizonysága annak, hogy a 19. század eleje óta kialakított tudományos nyelvi világkép nem veszi figyelembe a teljes valóságot.

E könyvben ugyanazon tanulmány olvasható angolul és magyarul. Bal oldalon magyar, jobb oldalon az angol szöveg fut, egymással párhuzamosan... Ez lehetőséget ad a gyors összehasonlításra és arra is, hogy magyarul nem, ám angolul beszélőknek könnyen érvelhessünk, és ők is megértsék, miről van itt szó.”
  • Cikkszám
    708538