Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletek



Egri csillagok - székely-magyar rovásírással : Gárdonyi Géza

-16%
Egri csillagok - székely-magyar rovásírással : Gárdonyi Géza
3 190 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2023.08.22   A készlet erejéig!
Egri csillagok, ahogy még sohasem olvashattuk

A rovásírás terjedése, térhódítása már megállíthatatlan, sőt, lassan követhetetlen. Sorra alakulnak a rovásíró körök, egyre több helyen tartanak rovásírás-oktatást (Pl. Csíkszereda és Pilisvörösvár), s végre eljött az idő, mikor az első rovásírással átírt regényt is a kezünkbe foghatjuk. A néhány hónapja létrejött Rovás Alapítvány gondozásában jelent meg Gárdonyi Géza „Egri csillagok” című kötete rovásírással, mely mindeddig páratlan a magyar könyvpiacon.

Minden szerénység nélkül kijelenthető, ismét egy mérföldkő került a rögös útra ezzel a kiadvánnyal. Megannyi fáradozás, munka után végre kinyithatjuk ezt a könyvet egy csésze forró tea mellett, s elmélyedhetünk az egri vár dicső védelmének történetében.

Őseink írásával elevenedik meg előttünk félszemű Jumurdzsák, de Vicuska és Gergő kalandja is. Dicső örökségünk segítségével újra átélhetjük hazánk egyik legdicsőbb csatáját.

Gárdonyi Géza regényén természetesen más változást nem eszközöltek a készítők, mindössze a latin betűket cserélték ki rovás betűkre. Nem is akármilyenekre. Ha az ember olvasni kezdi a könyvet, felfigyelhet rá, hogy néhány betű kicsit máshogy néz ki, mint a megszokott. Ez egy kísérlet volt a szerkesztőktől, hisz a latinbetűs írásnál is megkülönböztetünk kézzel írott és gépelt, „nyomtatott” betűket. Elsőre szokatlan, mindenesetre érdekes próbálkozás ez a rovásírás még inkább élővé tételére.

De még mielőtt valaki kinyitná a könyvet, láthatja, hogy borító is ízléses, sőt érdekes. A cím megjelenítése ötletes összevonásokkal, jelképekkel lesz még különlegesebb, melyből egy várfalat alakított ki a tervezője, de egy kard is helyet kapott a címlapon.

Ha pedig végül kinyitjuk a művet, garantáltan nem fogunk csalódni. Egy igazi hungarikumot köszönhetünk a Rovás Alapítványnak. Kiváló segítség az olvasás gyakorlására, de akár elsajátítására is.
  • Cikkszám
    319195