Kategóriák
- Újdonságok
- Akciós termékek
- NAPTÁR
- ÉKSZER
- "Ősi Szkíta" medálok
- Szájmaszk
- RUHÁZAT
- MAGYAR HARCOS
- KÖNYV
- KÉZMŰVES TERMÉKEK
- HOMELAND And FAMILY-HAZA és CSALÁD
- BETYÁRSEREG
- KÁRPÁTIA ZENEKAR
- ROMANTIKUS ERŐSZAK ZENEKAR
- KULCSTARTÓ,MEDÁL
- KITŰZŐ-JELVÉNY
- NYAKKENDŐTŰ
- TÁRSASJÁTÉK
- AJÁNDÉK
- ZÁSZLÓ
- Kifutó termékek
- Nyílvesszők
- AKCIÓS TERMÉKEK
- LEÉRTÉKELT KÖNYVEK
- Trianon 100
- HANGHORDOZÓK-CD
- Folyóiratok
- Réz medál
- HUNYADI
Termékajánló
Hírek
Termék részletek
Hunok és magyarok konyhája : Cey-Bert Róbert Gyula
A könyv szerzője dr. Cey-Bert Róbert Gyula 15 évet töltött a Távol-Keleten, ahol luxusszállodák és repülőtársaságok gasztronómiai tanácsadójaként dolgozott.
Munkája mellett Közép-Ázsiában (Ujguria, Mongólia) és Tibetben magyar őstörténet- , ősvallás- és ételtörténet- kutatással is foglalkozott.
Jelenleg Magyarországon él és Siófokon, a Kodolányi János Főiskola Gasztronómia Tanszékének vezetője. A hun áldozati ételektől a honfoglaláskori magyar fejedelmi konyháig
Ez a kultúrhistóriai idealizált receptgyűjtemény valójában a hun-magyar konyha bibliája. A hunok történetének ismerete nélkül nincs magyar őstörténet-kutatás, nincs magyar ősvalláskutatás és nincs magyar ételtörténet-kutatás sem. Az ősi magyar konyhát csak a hun áldozati ételek filozófiájának megismerésén keresztül közelíthetjük meg. A könyv a legújabb kutatások tükrében részletesen bemutatja az ősi hun-magyar konyha szimbolikai és vallásfilozófiai tényezőit, amelyek meghatározzák az áldozati ételek és az étkezési szokások értékrendjét.
Ebből kiindulva a szerző olyan ételleírásokat állított össze, amelyek fölidézik az ősi lovaskultúrájú népek fejedelmi és ünnepi ételeit.
-
3 420 Ft 3 420 Ft 3 420 Ft 2 800 Ft
-
Cikkszám 901236