Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekA Mátyás-templomban elhelyezett Árpád-házi csontvázak azonosítása- Szerkesztő: Kásler Miklós, Szentirmay Zoltán

-10%
A Mátyás-templomban elhelyezett Árpád-házi csontvázak azonosítása- Szerkesztő: Kásler Miklós, Szentirmay Zoltán
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2024.02.20   A készlet erejéig!
Könyvünkben részletezzük azt a közös munkát, amelynek célja a székesfehérvári Szűz-Mária-bazilikából származó és a budapesti Nagyboldogasszony-templom (Mátyás-templom) altemplomában őrzött csontvázak genetikai vizsgálata volt. Ehhez el kellett végezni III. Béla király és Antiochiai Anna királyné csontvázának genetikai vizsgálatát is, akiket a Mátyás-templom királyi kápolnájában díszes szarkofágban őriznek. Az így meghatározott Árpád-házi genotípus ismeretében történhetett meg az altemplomi szarkofágokban őrzött csontvázak egyedi azonosítása, és felismerhettük egy még nem azonosított Árpád-házi királyt. A felfedezés az Árpádok eredetvizsgálatához is elvezetett.

Jó szívvel ajánljuk e könyvet mindazoknak, akik érdeklődést éreznek a magyar történelem legfényesebb korszaka iránt, szeretnének többet tudni legjelentősebb királyainkról, szeretnék leróni kegyeletüket azonosított maradványaik előtt azon helyen, ahol örök álmukat mezavarta a történelem. Azoknak is ajánljuk a könyvet, akik bepillantást akarnak kapni a modern genetika alkalmazásába.

Szerkesztette: Kásler Miklós, Szentirmay Zoltán
  • Cikkszám
    835967