Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekAttila nagykirály-A Hunok története-Szász Béla

Attila nagykirály-A Hunok története-Szász Béla
6 800 Ft

 

681 oldal
Kemény kötés

Bakay Kornél ajánlásával!

Ötven éve méltatlanul agyonhallgatott könyvet tart kezében az olvasó, amely csaknem mindent tartalmaz, amit a húnokról és Attila királyról tudunk.
A tudós szerző sokéves kutatómunkája ölt testet ebben a kötetben, elsősorban az írott források teljességének felhasználásával.
Szász Béla, aki két évtizede halt meg, fél évszázaddal ezelőtt írta ezt a könyvet, élete fő művét, ám sem időszerűségét, sem korszerűségét, sem használhatóságát nem vesztette el a munkája.
Különösen értékes a szerző szemléletmódja, mivel tudatosan és bátran szakított az általánosan elterjedt húnképpel, azaz a húnokban nem félmezetelen, barbár, öldöklő, ordítozó hordát lát és láttat.
Szász Béla könyve reprint-kiadás ugyan, mégis sokkal több, mivel a hatalmas jegyzetanyagot és a szakirodalmat Bakay Kornél régész-történész átdolgozta és kiegészítette.

Így az olvasó mind a történeti kútfőket (forrásokat), mind a feldolgozásokat illetően napjainkig szólóan szinte teljes áttekintést kap.
A kötet két értékes tanulmánnyal egészül ki.

Kristó Nagy István a szerző Szász Béla életéről, munkásságáról s ennek a hátteréről ad áttekintést, Bakay Kornél pedig az elmúlt 50 év régészeti és történeti kutatásainak tükrében vizsgálja s méltatja, egészíti ki Szász Béla kivételesen jelentős művét, valamint kritikai áttekintést ad Attilával és korval, a húnokkal kapcsolatos kortárs történészi vélekedéséről

  • Cikkszám
    708228