Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekAz érzelmek pszichológiája -Forgács József

-9%
Az érzelmek pszichológiája -Forgács József
  • Az érzelmek pszichológiája -Forgács József
  • Az érzelmek pszichológiája -Forgács József
  • Az érzelmek pszichológiája -Forgács József
  • Az érzelmek pszichológiája -Forgács József
  • Az érzelmek pszichológiája -Forgács József
  • Az érzelmek pszichológiája -Forgács József
  • Az érzelmek pszichológiája -Forgács József
4 275 Ft
Akció: 3 900 Ft
Kezdete: 2023.08.22   A készlet erejéig!

 

MI AZ ÉRZELMEK SZEREPE a mindennapi életben?

Bár filozófusok már évszázadok óta foglalkoznak ezzel a kérdéssel, az érzelmek befolyása a gondolkodásra és a viselkedésre csak az utóbbi néhány évtizedben került az empirikus pszichológiai kutatás középpontjába.

Ez a könyv időszerű és átfogó beszámolót ad a pszichológiai érzelem-kutatás legújabb eredményeiről.

A fejezetekben kiváló nemzetközi kutatók vitatják meg az érzelmek sokrétű szerepét a gondolkodásban, ítélkezésben, emlékezetben, az érzelmi intelligenciában, a neuropszicholó-giában és az emberek közötti viselkedésben.

A könyvet haszonnal forgathatják nemcsak a pszichológia iránt érdeklődő diákok, tanárok és kutatók, de mindazok, akiket az érzelmek pszichológiai sajátosságai érdekelnek, és akiknek az érzelmek megértése fontos.

„Az érzelem-kutatás a modern pszichológia egyik legdinamikusabban fejlődő ága. Ez a kitűnő könyv világhírű kutatók munkáját összegezi; a fejezetek átfogó és részletes áttekintést adnak a legújabb elméletekről és eredményekről. Biztos vagyok benne, hogy nagy örömmel fogadják majd ezt a kötetet nemcsak azok, akik a pszichológiával hivatásosan foglalkoznak, hanem mindazok, akiket az érzelmek lélektana érdekel."

Professzor Mark Zanna, University of Waterloo, Kanada.

„Forgács kiváló nemzetközi gárdát gyűjtött össze, és ez a könyv nagyszerű áttekintést nyújt a pszichológiának erről a kiemelten fontos területéről. Különösen nagy benyomást tett rám az itt összefoglalt érzelemmel foglalkozó elméletek és kutatási eredmények sokrétűsége és gazdagsága. Meg vagyok győződve arról, hogy ez a könyv helyet talál majd mindazok könyvespolcán, akiknek az emberi érzelmek tanulmányozása és megértése fontos" Professzor Roy F. Baumeister, Case Western Reserve University, USA. Joseph P. Forgás (Forgács József) Budapesten született és iskoláit is itt végezte. A sydneyi Macquarie Egyetemen szerzett pszichológusi diplomát, majd ösztöndíjjal a Mannheim-i és később az Oxford-i Egyetemen tanult, doktorátusát is Oxfordban szerezte. Tizenkét könyve jelent meg, és több mint száz tanulmányt és tudományos cikket publikált. Fő kutatási területe a kísérleti szociálpszichológia és ezen belül a társadalmi interakciók, továbbá az emócióknak a gondolkozásra és az ítélkezésre tett hatásai. Munkáit több komoly nemzetközi elismerés is jelzi; elnyerte a német Humboldt Kutatási Diját, és 1988 óta az Ausztrál Tudományos Akadémia tagja. Jelenleg a sydneyi New South Walesi Egyetem scientia professzora, de hosz-szabb időt töltött a stanfordi, az oxfordi, a heidelbergi és a giesseni egyetemeken. 1989 óta rendszeresen látogat Magyarországra is

  • Cikkszám
    123335