Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekBakanapló-Farkas János

Bakanapló-Farkas János
 • Bakanapló-Farkas János
 • Bakanapló-Farkas János
 • Bakanapló-Farkas János
 • Bakanapló-Farkas János
 • Bakanapló-Farkas János
 • Bakanapló-Farkas János
 • Bakanapló-Farkas János
 • Bakanapló-Farkas János
 • Bakanapló-Farkas János
4 500 Ft

 

390 oldal.

 

„A borzalmak között a legmeghatóbb és igazán jellemző a becsületes, hű, magyar szellemre, hogy a hullák, rémesen hörgő, jajgató sebesültek, rommá lőtt fedezékek között is ott állnak hűségesen, rendületlenül a figyelőőrszemek.

Becsületesen, éberen őrködve, hogy az ellenség erősen megtört állásainkban rajta ne üthessen a kimerültségtől kábultan alvó embereken.

Ez a magyar baka!

A becsület, a hűség és a kötelességtudás mintaképe.

Nem ismer sem félelmet, sem fáradságot, ha parancsot kell teljesíteni. Inkább belepusztul, de felállítási helyét nem hagyja el.

Egyetlen egy esetre sem emlékezem, hogy a rémesen nehéz órákban lett volna olyan, aki sebesülés nélkül elhagyta volna a helyét.

Pedig nekünk magyaroknak semmi érdekünk sem fűződik ehhez a háborúhoz.

A napi létszám megállapítás után elkészül a legszomorúbb névjegyzék, amit valaha írtam.

Az elesettek névsora. A Mindenható adjon nekik örök nyugodalmat. Kötelességüknek hűen eleget tettek.

Meghaltak a magyar zászló becsületéért idegen földön, idegen érdekért.

Hősök, vitézek voltak egytől-egyig!

Az első világháborút – szinte minden fronton – a legádázabb körülmények között végigharcoló magyar baka szószerinti, megdöbbentő naplója a „Nagy Háborúról”.

Farkas János – bár fodrászmester volt – mégis egy író láttató erejével festi le számunkra az első világháború poklát. Végigkísérhetjük őt a különböző hadszíntereken; az orosz harctéren tartalékban, a tűzvonal mögött ássák a lövészárkokat, majd az első vonalban, a Korumko-hegység déli részén folytatnak lövészárok harcokat. A weretyszowi ütközet után Galíciában küzdenek az oroszok ellen, majd Isonzo, Tarvis és a Krn-i hegycsúcs következik.

Hiába olvastunk már rengeteg, jó háborús könyvet, láttunk fantasztikusan fotózott, hatásos mozifilmet a témában, Farkas János szakaszvezető sorait olvasva a doberdói ütközetekről, bizony beleborzongunk az események iszonyatába. Számára a háború Oláhországban végződik, ahol titáni harcokban kerekedtek felül a jól felszerelt, túlerőben lévő ellenség légióin, a sok száz kilométeres, óriási arcvonalakon.

 • Cikkszám
  476104
  Tömeg
  458 g/db