Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekJövőkép - Teljes megújulásra van szükség -Matolcsy György és Cséfalvay Zoltán szerkesztette

-51%
Jövőkép - Teljes megújulásra van szükség -Matolcsy György és Cséfalvay Zoltán szerkesztette
2 025 Ft
Akció: 1 000 Ft
Kezdete: 2024.02.20   A készlet erejéig!
2002 óta a lemaradás és a hazugság idejét éljük, a reménytelenség kezd eluralkodni Magyarországon - fogalmazott Szijjártó Péter a Jövőkép: Megújított szabadelvű és szociális piacgazdaság Magyarországon című könyv bemutatóján. Az elnöki stábfőnök szerint éppen az ilyen hangulat ellen kellenek az ilyen kötetek, melyet 75 közgazdász és társadalomtudós készített el, illetve Matolcsy György és Cséfalvay Zoltán szerkesztett.

Felajánlás az új nemzeti kormánynak

Éppen itt az ideje, hogy jövőképet és stratégiát alkossunk Magyarország számára - jelentette ki Matolcsy György, a kötet egyik szerkesztője, arra emlékeztetve, a munkára Orbán Viktor kérte fel őket. Hozzátette: közel egy év alatt készítették el azt a vitairatot, melyre számos reagálás és hozzászólás érkezett, ami alapját jelentette a könyvnek. Mint mondta, a Jövőkép: Megújított szabadelvű és szociális piacgazdaság Magyarországon című kötetet fel szeretnék ajánlani az új nemzeti kormány számára.

Szakítani kell a neoliberális felfogással, és a szabadpiac szentségével - szögezte le Matolcsy, kiemelve: Magyarországot a neoliberális gazdaságpolitika mellett egy 6-7 éves szocialista kormányzás is sújtotta. A polgári kormány gazdasági minisztere ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, nemcsak gazdasági válság van, de a gazdasági modellek válsága is, ezért hazánknak fel kell építenie saját belső piacát. "Több állami szabályozásra és állami tulajdonra van szükség" - fűzte hozzá. A gazdasági szakember négy lényegi építőelemet emelt ki, ami a megújuláshoz elengedhetetlen: a magyar értékrendet, az államot, a regionalizációt és az erkölcsöt.
  • Cikkszám
    164346