Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekLOBOGÓ ISTENSZERETET - ÚTMUTATÓ A TÖKÉLETES LELKI ÉLETRE- Keresztes Szent János

LOBOGÓ ISTENSZERETET - ÚTMUTATÓ A TÖKÉLETES LELKI ÉLETRE- Keresztes Szent János
  • LOBOGÓ ISTENSZERETET - ÚTMUTATÓ A TÖKÉLETES LELKI ÉLETRE- Keresztes Szent János
  • LOBOGÓ ISTENSZERETET - ÚTMUTATÓ A TÖKÉLETES LELKI ÉLETRE- Keresztes Szent János
  • LOBOGÓ ISTENSZERETET - ÚTMUTATÓ A TÖKÉLETES LELKI ÉLETRE- Keresztes Szent János
3 690 Ft

Szerelem élő lángja, lelkem legközepében milyen vigyázva, míly szelíden sebzel!" "Ahhoz, hogy a mennyei bölcsességre eljuss, és boldog légy, a tudományod nem segít semmit, mert ahhoz ártatlan gyermekké kell válnod." Keresztes Szent János A könyv a katolikus misztika nagy karmelita, egyháztanítói rangra emeltetett szentjének tollából való. Mindig nagy segítség ez az írás a „tökéletes lelki életre", de a mai válságos helyzetben különösen is fontosak Keresztes Szent János gondolatai. Őszintén remélem, hogy a könyv kiadómon keresztül nagyon sok embernek tud segíteni.

KERESZTES SZENT JÁNOS ~ A LOBOGÓ ISTENSZERETET

Uram, Istenem, én szerelmem, ha még mindig emlékezetedbe tartod bűneimet, s azért nem teszed meg azt, amire folyton kérlek, legyen meg rájuk vonatkozólag a Te akaratod, mert ez az, amit leginkább óhajtok. Gyakorold jóságodat és irgalmadat, s ebben fognak Téged megismerni. Ha pedig jócselekedeteimre vársz, hogy azok révén hallgathasd meg imámat, akkor add meg nekem őket, végezd őket Te énbennem.

Ugyancsak add meg a szenvedéseket is, melyeket velem akarsz viseltetni, s legyen úgy. Ha pedig nem vársz tőlem jócselekedeteket, akkor ugyan mit vársz, kegyelmes, jó Uram? Miért késlekedsz? Mert végre is, ha kegyelem és irgalom lesz belőle, amint azt a Te Fiadban kérem, fogadd el az én filléremet, tekintve, hogy úgyis azt akarod, s add meg nekem ezt a kincset, hiszen amúgy is meg akarod adni!

Vajon ki tudna megszabadulni azoktól az alacsony módszerektől és kifejezésektől, ha csak Te nem emeled ki őt tiszta szeretetben Önmagadhoz, én Istenem? Hogyan emelkedjek Hozzád az alacsonyságban született és nevelődött ember, hacsak Te nem emeled őt fel, Uram, azzal a kézzel, mellyel teremtetted? Nem veszed el tőlem többé, én Istenem, amit már egyszer nekem ajándékoztál a Te egyszülött Fiadban, Jézus Krisztusban, akiben megadtál nekem mindent, amit kívánok. Ezért szeretném, hogy ne késlekedjél, mikor én reménykedem.

Miért halogatod a dolgot s miért várakozol, holott azonnal is szeretheted Istent a te szívedben?
Enyémek az egek és enyém a föld; enyémek az emberek, enyémek az igazak s enyémek a bűnösök; enyémek az angyalok s enyém az Istenanya is; minden az enyém, még maga az Úristen is! Ő az én számomra van, mert hiszen Krisztus az enyém s egészen az én számomra van. Akkor tehát mit kérsz és mit keressz, én lelkem? Mindez a tiéd és minden a te számodra van. Ne elégedj meg kevesebbel és ne feledkezzél a morzsákon, melyek a te Atyádnak asztaláról hullnak; bontakozz ki és dicsekedjél a te dicsőségedben; rejtőzzél beléje, élvezd s el fogod nyerni szívednek kérelmeit.

Keresztes Szent János

  • Cikkszám
    743621