Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekTigrisek a sárban-Otto Carius- 2. JAVÍTOTT, BŐVÍTETT KIADÁS

-10%
Tigrisek a sárban-Otto Carius- 2. JAVÍTOTT, BŐVÍTETT KIADÁS
6 990 Ft
Akció: 6 290 Ft
Kezdete: 2023.09.13   A készlet erejéig!

Az utolsó német páncélos ász 2015. január 24-én hunyt el, 93 évesen.

“Mi, a német Wehrmacht [egykori] katonái nagyon hálásak vagyunk a különböző külföldi kiadóknak a második világháborúról szóló könyvek megjelentetéséért.
E publikációk ellene mondanak azoknak a rágalmaknak, amelyek a filmipar, a televízió és a sajtó részéről érik a német katonát, és számos forrás felhasználásával festenek tárgyilagos képet a Wehrmachtról. Különösen hálásak vagyunk pedig azokra az elesett bajtársainkra emlékezve, akik, együtt Nyugat-Európa valamennyi országának önkénteseivel, azért harcoltak, hogy megmentsék földrészünket a kommunizmustól, s akiknek emlékét a rágalmazó megnyilvánulások beszennyezik. Máig jó szívvel emlékezem a spanyol „Kék Hadosztállyal” közös bevetéseinkre.
(…)
Reménykedjünk, hogy az ifjú nemzedék a béke tartós világrendjét teremti meg, ehhez azonban elengedhetetlen valamennyi nemzet kompromisszumkészsége. Mi, az egykori frontkatonák mindenesetre saját tapasztalatunkból tudjuk – és elesett bajtársaink nevében, figyelmeztetésképpen adjuk tovább: a háború a politikában a legrosszabb alternatíva!”

Otto Carius
(1922-2015)

 

  • Cikkszám
    875792