Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekMagyar hunmondák- Írta: Helbing Ferenc

Magyar hunmondák- Írta: Helbing Ferenc
  • Magyar hunmondák- Írta: Helbing Ferenc
  • Magyar hunmondák- Írta: Helbing Ferenc
4 980 Ft
Helbing Ferencz, a jeles grafikusművész illusztrálta és írta e könyvet, mely magánkiadásban jelent meg 1928-ban. Helbing Ferencz legismertebb alkotásai az általa tervezett bankjegyek. Ő tervezte az 1920-as években használt papírpénzek többségét.
A pénztervezés mellett a magyar kereskedelmi grafika terén úttörő munkát végzett. Plakátokat, bélyegeket, könyvillusztrációkat és üvegfestményeket, freskókat (Lillafüred, Palotaszálló) is készített, melyekkel számos iparművészeti és grafikai pályázaton nyert díjat. 1910-től az Iparművészeti Iskola tanára, 1936-ig igazgatója volt.

A magyar nép eredetmítoszait elmesélő, közérthető szöveget míves kőnyomatokkal illusztráltaa szerző. Helbing Ferencz grafikusi képességeinek ékes bizonyítékai e könyv képei: lenyűgöző színvilágú, aprólékos gonddal készített rajzain megelevenedik a múlt, élni kezdenek a legendák.
A könyvben szerves egységet képez a szöveg és a képek együttese. A keményfedeles kötet szívet-szemet gyönyörködtetően mutatja meg történelmünkfelemelő pillanatait, nemzeti nagyjaink történetét.


A könyvben szereplő mondák:

A csodaszarvas regéje
Isten kardja
Attila és Buda
A catalaunumi ütközet
Hadak útja
Emese álma
A vérszerződés
Árpád
Szent István
Szent László
  • Cikkszám
    360053