Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletek



Bujdosó könyv : Tormay Cécile

Bujdosó könyv : Tormay Cécile
3 500 Ft

Tormay Cécile a XX. század első felének legnagyobb magyar írónője. Leghíresebb könyve a Bujdosó könyv címet viseli. A könyv 1918. október 31-től, naplószerűen írja le az eseményeket egészen 1919. agusztus közepéig, a Tanácsköztársaság bukásáig. A bujdosó ő maga, aki számkivetve bolyongott, de mindig hazai földön, feje fölött a kommunizmus halálos ítéletével.

A könyv hitelesen ábrázolja az akkori történéseket, kik, milyen célból, kiknek a támogatásával, segítségével csinálták az őszirózsás forradalmat, milyen állapotok uralkodtak ebben az időben Budapesten, és hogy Károlyiék miként készítették elő a terepet a kommunistáknak. A Tanácsköztársaság alatt az írónőnek már menekülnie, bujdósnia kellett, de ennek ellenére folytatja feljegyzéseit a proletárdiktatúra kegyetlenségeiről, borzalmairól, hazugságairól.

Mindenki figyelmébe ajánljuk ezt a könyvet, hisz egy átlagos ember sajnos nagyon keveset tud ezekről az eseményekről. Ebben a könyvben viszont egy olyan hiteles személy leírásaiból ismerhetjük meg ezeket az eseményket, aki mindezt átélte.

  • Cikkszám
    209964