Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletek



Jutastól Szentendréig Altiszt- és tiszthelyettesképzés a magyar haderőben- Földesi Ferenc, Kovács Tibor

Jutastól Szentendréig Altiszt- és tiszthelyettesképzés a magyar haderőben- Földesi Ferenc, Kovács Tibor
5 000 Ft
A könyv a magyar altisztképzés történetét dolgozza fel a kezdetektől napjainkig.

Az altisztképzés több mint százhúsz éves történetét fogalja össze a Jutastól Szentendréig című könyv. A képzés több évtizednyi tapasztalatát felhasználva, az MH Altiszti Akadémia a jogelőd szentendrei szervezetek (MH Központi Kiképző bázis és MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola) kétlépcsős szervezeti integrációjának 2012. július 31-i sikeres befejezését követően megalakította a Kinizsi Pál Altiszti Oktatási Osztályt, amelynek keretében az új rendszerű altisztképzést az alábbi jogszabályok tették lehetővé:

A 150/2012. sz. kormányrendeletben szereplő Országos Képzési Jegyzék már tartalmazza az új, kétéves iskolarendszerű altisztképzést is;
A 19/2012. sz. HM rendeletben az adott szakképesítésért felelős honvédelmi tárca kiadta a szakmai és vizsgakövetelményeket.

A fentiek eredményeként 2012. augusztus 27-én 46 fő vonult be Szentendrére az MH Altiszti akadémiára, az első kétéves iskolarendszerű altisztképzésre, akik 6 ágazaton, illetve szakmairányon kezdték meg tanulmányaikat. Továbbá 2012. szeptembertől 68 fővel beindult az altiszti alaptanfolyam is, a 2011 szeptemberében már megismert belső, tanfolyamrendszerű képzések folytatásaként. Ugyancsak szeptemberben kezdődött meg a zászlósi, valamint a különféle szakmai és előmeneteli tanfolyamok szervezése is. A szokásos rendben beindultak az alapkiképzések a tiszt- és altisztjelölteknek, valamint a szerződéses legénységi állományú katonáknak. Így összesen közel 500 fő, különböző korú, nemű, rendfokozatú és állománykategóriájú katona vesz részt egyidejűleg az MH Altiszti Akadémián valamilyen kiképzési vagy képzési formában.
  • Cikkszám
    221654