Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekA NAGY TERV - A SOROS-BIRODALOM KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPÁBAN

-11%
A NAGY TERV - A SOROS-BIRODALOM KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPÁBAN
  • A NAGY TERV - A SOROS-BIRODALOM KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPÁBAN
  • A NAGY TERV - A SOROS-BIRODALOM KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPÁBAN
  • A NAGY TERV - A SOROS-BIRODALOM KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPÁBAN
  • A NAGY TERV - A SOROS-BIRODALOM KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPÁBAN
  • A NAGY TERV - A SOROS-BIRODALOM KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPÁBAN
  • A NAGY TERV - A SOROS-BIRODALOM KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPÁBAN
  • A NAGY TERV - A SOROS-BIRODALOM KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPÁBAN
4 490 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2024.04.24   A készlet erejéig!

 

Keménytáblás

Oldalszám: 396

 

"Az Operation Soros, vagyis a Soros-hadművelet olyan nyílt és fedett akciók sokaságából áll, amelyek alapvetően meg akarják változtatni a közép- és kelet-európai térséget.

A Soros-birodalom története a '80-as évek derekán indult és ma is tart. Mindent fel akar számolni, alá akar ásni, amiért a 20. században milliók ontották a vérüket: a demokráciát, a szabadságot, az önrendelkezést és a nemzeti szuverenitást.

Az egész világot behálózó szervezetei mostanra identitásunk alapjait is meg akarják rendíteni.

Át akarják nevelni a gyermekeinket, szét akarják rombolni a családjainkat, el akarják venni a hazánkat."

A XXI. Század Intézet fehér könyvet, azaz dokumentáló kötetet készített Soros György és az általa irányított nemzetközi NGO-hálózat, a Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations, OSF) közép- és kelet-európai tevékenységéről. A lehető legtágasabban értelmezve a földrajzi térséget, azaz Lengyelországtól Magyarországon át Albániáig és az egykori Csehszlovákiától kezdve a mai Ukrajnán keresztül Grúziáig – sőt, az egész posztszovjet térségre kiterjedve – tekintjük át, hogy a '80-as évek derekától napjainkig bezárólag milyen nyílt és fedett tevékenységet fejtett ki a nemzetközi tőzsdespekuláns. Ezzel láthatóvá, pontosabban átláthatóvá tesszük azt a szerteágazó financiális és – Soros hite szerint – filozófiai eredőjű spekulatív és operatív gyakorlatot, amely éppen Magyarországról indult el, 1984-ben.

Az orwelli évszám akár a véletlen műve is lehetne, ha nem ebben az évben egyeztetett volna magyarországi alapítványalapítási szándékáról az amerikai tőzsde hírhedt spekulánsa a Magyar Népköztársaság (a Rákosi-korban a hírszerzésnek dolgozó) washingtoni nagykövetével, majd hagyatta volna jóvá azt Aczél Györggyel, mégpedig egy-két négyszemközti találkozón. A „magyar támaszpont", ahogy azt Soros nevezte, később is kitüntetett szerepet játszott abban a folyamatban, amit tíz évvel a budapesti alapsejt létrehozása után csak úgy hívott: a „szovjet birodalomból Soros-birodalom lett".

Az elkövetkező negyedszázadban a Soros-birodalom új tartományokkal (Albánia, Grúzia, Macedónia, Ukrajna) bővült, míg másutt élénk ellenállást váltott ki a legkevésbé sem transzparens és főképpen nem demokratikus szerepe, amely minduntalan az indirekt befolyásszerzés és a közvetett hatalomgyakorlás jegyében állt. A mögöttünk hagyott évtized második felében, éppen Magyarország kormányával az élén, politikai vita indult a „nyílt társadalom" homályos elméletéről és rejtett gyakorlatáról, pontról pontra felfedve annak hátterét és kedvezményezetti körét. Ez a könyv összefoglalja és tényadatokkal, szempontokkal, összefüggésekkel bővíti azt a beszédet, amit a nemzeti és demokratikus erőknek folytatniuk szükséges a függetlenség és az önrendelkezés – rosszabb esetben – visszaszerzése, a mi esetünkben pedig megóvása, sőt bővítése érdekében."- ORIGO.HU

  • Cikkszám
    310373