Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekEtruszkok és magyarok : Dr Szabó Károly

Etruszkok és magyarok : Dr Szabó Károly
1 250 Ft
A mindmáig szinte államvallássá vált finnugrisztika 'délibábos nyelvészkedésnek' tekint minden olyan próbálkozást, mely a magyar őstörténet más alapokról és összefüggésben vizsgálná, akár a turkolgusokra, akár a sumér-szkíta-kazár rokonságot vallókra gondolunk.

Márpedig a magyar őstörténet mélyebb megértését az etruszkok gyökereinek feltárása segítheti a legjobban. A laikus is láthatja, akár egyszeri ránézésre is, milyen döbbenetes a hasonlóság a rovásírás és az etruszk írás között. Az is sajátos, hogy a történészek szerint az etruszkok hajósnép volt, miközben művészetükben igen gyakran lóábrázolásokkal találkozunk, míg az itáliai ősnépekre ez egyáltalán nem jellemző. Az etruszkok saját magukat állítólag 'mek'-nek nevezték, de ez lehetett 'megy' is, a 'magyar', 'megyer' töve.

Az etruszk vallásban nagyon fontos szerepe volt a jóslásnak és az ősök, a halottak tiszteletének, lakóházaik belső kialakítása pedig emlékeztet az ősmagyarok szálláshelyeinek alaprajzához. Ennyi felvetett kérdés talán elegendő ahhoz, hogy időt és teret átszelve megismerjük rokonainkat.
  • Cikkszám
    311247