Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletek



Rovás Biblia - Újszövetség rovásírással

Rovás Biblia - Újszövetség rovásírással
3 800 Ft
A székely-magyar rovásírás nemzeti kincseink közé tartozik, büszkék lehetünk rá, hogy saját betűs írásunk van, s mindezt be kell hozni a köztudatba - hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy ki fogja tudni elolvasni ezt a Bibliát, a professzor azt felelte, hogy bárki megtanulhatja a rovásírás olvasását néhány óra alatt, mégpedig úgy, hogy mellé teszi a latin betűs változatot.

A jelen szentíráskiadást a Káldi-féle szentírásfordítás felhasználásával a Szent Jeromos Bibliatársulat Bibliafordító Munkaközössége készítette. A székely-magyar rovásírással készült kiadás nyelvészeti-informatikai rendszere, a rovás-átírás és a nyomdai előkészítés a Rovás Alapítvány munkatársai nevéhez fűződik.

A székely-magyar rovás „az egész emberiség egyetemes kulturális örökségének része, ugyanakkor eredeti magyar szellemi kincs is, hiszen a magyar nyelv és műveltség minden elemével (művészetek, hitvilág, stb.) szerves egységet alkot. Ezért a rovásműveltség része a nemzet szellemi erőforrásainak, s emiatt az ismerete, védelme, megőrzése - de legfőképp a mindennapi használata kiemelt fontosságú feladat.”

„A Rovás Alapítvány elsődleges célja a korszerű rováshasználat feltételeinek megteremtése, amelyek közül kiemelkedik az oktatás, a szabványosítás, a technikai fejlesztés és a könyvkiadás.
  • Cikkszám
    411576