Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekErdélyi vasút, Székely gyors T. Hámori Ferenc

Erdélyi vasút, Székely gyors T. Hámori Ferenc
8 000 Ft

 

 

A nagy sikerű, egy évvel ezelőtt megjelentetett Magyarország mozdonyaihoz hasonlóan szépmívű kiadvány nemcsak a Székely gyors útját eleveníti fel: térben és időben is áttekinti az erdélyi vasútépítések korát. Szerzőink elsősorban azokra a vasútvonalakra fókuszálnak, amelyeket a feledhetetlen pünkösdi különvonat is bejárt: a Várad és Kolozsvár közötti szakasz históriája hasonlóképpen elevenedik meg, mint a Szamosvölgyi Vasúté, a székely (kör)vasúté, illetve a Szeretfalva–Déda vasútvonalé.

Az Erdélyi vasút, Székely gyors történelmi részének páratlanul érdekes, dokumentatív jellegű képanyaga révén hamisítatlan időutazásban lehet részünk: báró Apor Gábor egykori Nagy-Küküllő vármegyei alispán segesvári látogatása éppúgy beszédesen jelenik meg az album hasábjain, akárcsak Nagyvárad, Kolozsvár, Ditró, Tusnád, Bereck, Székelykocsárd és még számtalan vasútállomás életének villanásszerű felidézése.

Színes történetek, lélekemelő és szomorú tények, múlt és jelen, és persze a Székely gyors útjának lenyomata, több száz korabeli és jelenkori fotográfia publikálásával.

  • Cikkszám
    511691