Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletek



ORSZÁGBOMLASZTÓ SZABADKŐMŰVESSÉG

ORSZÁGBOMLASZTÓ SZABADKŐMŰVESSÉG
4 990 Ft

 

OLDALSZÁM: 316

 

A XIX. század végére Európa számos országában szabadkőműves kormányok alakultak.

A titkosan működő szervezet egyre nagyobb befolyásra tett szert a nemzetállamok fölött, és mint egy pók, elkezdte behálózni azokat a területeket, amelyeket meghódításra szemelt ki.

Ebbe a körbe tartozott a Magyar Királyság is. Már az 1890-es években a budapesti vezetésű páholyok államot képeztek az államban.

Titkos összejöveteleiken olyan dokumentumokat szerkesztettek a társadalom átalakítására, amelyeket a magyar Országgyűlés később már törvényként fogadott el.

A szabadkőművesek ugyanis szinte minden pártban befolyásos pozícióban voltak.

Mindezekről az ország közvéleménye semmit sem tudott.

A történések hátterét Raffay Ernő már több könyvében megírta, ám most először kerül sor arra, hogy csak és kifejezetten szabadkőműves dokumentumokat felvonultatva ismerteti azokat a páholy-törekvéseket, amelyeknek legfontosabb céljuk volt, hogy Magyarországból szabadkőműves köztársaságot hozzanak létre.

Az összeomlás előtti két-három évtizedben a szabadkőművesek lényegében minden kérdésben a magyar érdekekkel szemben foglaltak állást, ezzel is elősegítve azt a bomlasztási folyamatot, melynek vége Magyarország szinte teljes megsemmisülésével járt.

Raffay Ernő

 

  • Cikkszám
    540696