Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekVilágnak Virága - A tavaszi napéjegyenlőgtől a nyári napfordulóig - Czárán Eszter

Világnak Virága - A tavaszi napéjegyenlőgtől a nyári napfordulóig - Czárán Eszter
8 200 Ft
Isten a világba rendet teremtett. Az esztendő a legkerekebb időegység, s a természet körforgása az évszakok változásaiban nyilvánul meg: tavasszal megújulunk, nyáron erőt gyűjtünk, ősszel elmerengünk, télen várjuk a megújulást, a fény (Jézus) megszületését. Ezt a rendet a Nap járása idézi elő, s ez határozza meg az ember életét és munkáját is. A sorozat négy kötete ezt az éves körforgást követi, minden napra kínálva szellemi táplálékot az olvasónak. Megismerve a természet járását, mi magunk is ehhez tudjuk igazítani életünk ritmusát. a tavaszi újulásban, a nyári gazdagságban, az őszi érettségben s a téli nyugalomban.

A gyűjteményben találhat az olvasó magyar népmeséket, mondákat, régi imádságokat, jeles napok, ünnepek szokásainak leírását. A könyv az évkör rendjéhez igazodva tartalmazza a kalendáriumot, szentek névünnepe kapcsán legendáik leírását, legszebb népdalainkat, de nem maradnak ki a szólások, közmondások, találós kérdések s a mondókák sem. Ezen kívül műveltségünk megismeréséhez szükséges témákról is olvashatunk röviden e könyv lapjain.

Javaslatokat talál az olvasó mozgásos játékokra és kézműves foglalkozásokra is.

Tavasz

A Kos, Bika és a Ikrek hava - a tavaszi napéjegyenlőségtől a nyári napfordulóig - a kötet témája. Tavasszal a természet újulásával mi is megújulunk. A feltámadó Jézussal lelkünk is feltámad, s új életet kezdhet.
  • Cikkszám
    618501