Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletek



HAZAJÁRÓ SZEMMEL 2. KÉPESALBUM

-16%
HAZAJÁRÓ SZEMMEL 2. KÉPESALBUM
  • HAZAJÁRÓ SZEMMEL 2. KÉPESALBUM
  • HAZAJÁRÓ SZEMMEL 2. KÉPESALBUM
  • HAZAJÁRÓ SZEMMEL 2. KÉPESALBUM
  • HAZAJÁRÓ SZEMMEL 2. KÉPESALBUM
  • HAZAJÁRÓ SZEMMEL 2. KÉPESALBUM
  • HAZAJÁRÓ SZEMMEL 2. KÉPESALBUM
  • HAZAJÁRÓ SZEMMEL 2. KÉPESALBUM
7 490 Ft
Akció: 6 300 Ft
Kezdete: 2023.08.22   A készlet erejéig!

 

Keménytáblás

336 oldal

 

A turista jobban szereti hazáját, mint bárki más.

Mert a turista előtt a haza fogalma nem elvont fogalom, a turista lelki szemei előtt életrekél a táj, ha hazája térképét nézi, mert ő ismeri hazáját, bejárja annak minden zugát.

Szeretni valamit igazán pedig csak akkor lehet, ha azt ismerjük.

Az elméleti tudás lelkesedése eltörpül azon érzések mellett, amelyek bennünk ébrednek, ha egy-egy történelmi emlék, egy düledező várrom a maga valóságában bontakozik ki szemünk előtt, vagy egy csata helyét, a régi dicső emlékek színterét természetben keressük fel; ha elmerengünk egyik-másik magasabb bércről nyíló körképen, amelyben szemünket, lelkünket gyönyörködtetve bontakozik elénk hazánk erdős-hegyes, folyóvizek ezüstszalagjaival végigszántott, termékeny rónaságokkal váltakozó és falvakkal tarkított szép földje; vagy ha vándorutunkon megpihenve, elmélázva hallgatjuk a hegyi patak csörgedezését, amely arról regél, hogy ő is a mi magyar anyaföldünket öntözi és átérezzük, hogy mindaz, amit így megismertünk, megszerettünk , a mi sajátunk, a mi édes szülőföldünk!

Reichart Géza: Honszeretet és turistaság |

1927 Kiváló turista elődünk, Reichart Géza gondolata találóan fogalmazza meg a HAZAJÁRÓ című honismereti-turisztikai magazinműsor küldetését. Képes album-sorozatunk második kiadványa a 2012 június és 2013 május között forgatott Kárpát-medencei barangolásaink pillanatképeit örökíti meg. A második évadban Kenyeres Oszkár mellett felvidéki turista barátunkkal, Jakab Sándorral folytattuk végtelen vándorutunkat, melynek során keresztül-kasul bebarangoltuk varázslatos tájainkat és tovább ismerkedtünk történelmi hazánk természeti- és kulturális értékeivel, magyar emlékeivel, és az ott élő emberek mindennapjaival.

Az első évadhoz hasonlóan ezúttal is a Magas-Tátrából indulunk, hogy Felvidéktől Erdélyig, Kárpátaljától a Délvidékig é s Őr vidékig kalandozva végül Csíksomlyóra érkezzünk.

A második évad 30 epizódjának forgatásai során született képeken keresztül igyekszünk megrajzolni a Kárpát-medence sok apró mozaikból álló vázlatképét.

  • Cikkszám
    709273