Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekÁrpád vezér : Géczy János

-13%
Árpád vezér : Géczy János
2 300 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2023.08.22   A készlet erejéig!
Dentu-Magyariában a Nagy Birodalmi Gyűlésen a Hun Törzsszövetség százhárom törzse feszültségektől terhes vita után két részre szakad. Hét magyar törzs Álmos kende vezetésével úgy dönt, hogy visszatér ősei földjére, Atilla örökébe, a Kárpát-medencébe. A hatalmas vállalkozás előzményei és a hazatérés embert próbáló folyamata Árpád életének bemutatásán keresztül elevenedik meg a regényben.

Árpád forrófejű ifjúként indul el az útján olyan lendülettel, ami csak Atilla Nagykirályhoz mérhető. Hatalmas utat jár be az első csatájától az utolsóig. A harctéren senkivel szemben nem marad alul, de az élet olyan megpróbáltatásoknak veti alá, amelyek során többször is saját magát kell legyőznie, és ez sérülésekkel jár. Gyógyítható és soha be nem gyógyuló sebekkel. Megpróbál jó fiú, jó apa és jó férj lenni, de nem mindig sikerül. A NŐ, az élet őrzője nagymama és feleség képében tereli helyes irányba az Árpádból kirobbanó pusztítva újrateremtő erőt. Az út végére legendás hadvezér és bölcs ember válik belőle, így kiérdemli, hogy népe ekként emlékezzen rá: Árpád apánk.

Felemelő pillanatok és egyszerű hétköznapok váltakozásában ismerhetjük meg Álmos kende családját, a Kárpát-medencében maradt magyar őslakos törzsek életét, Bizánc intrikáit, a bolgár és besenyő veszélyt, a hazatérők fogadtatását és megpróbáltatásait. Árpád a hadak vezetésén túl tárkány-mérnöki tudásának legjavát adva szervezi a letelepedés minden részletét. Őserő hajtja, megállíthatatlanul halad előre, és beteljesíti küldetését. Általa valósul meg a magyarok örök érvényű uralma a Kárpát-medence felett.
  • Cikkszám
    742402