Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletek



A Mágia története - Fónagy Iván

-20%
A Mágia története - Fónagy Iván
3 990 Ft
Akció: 3 200 Ft
Kezdete: 2023.08.22   A készlet erejéig!
Ez a misztikus kötet 1943-ban jelent meg először, Szerb Antal előszavával, és már akkoriban is téma- és formabontó műnek számított!

A „történet” a régi világ, a mágikus múlt, amikor még a homo divinans uralkodott, és nem vette át a helyét a homo faber, amelyiknek a valóság szabta a hétköznapjait. Döbbenetes mélységek és távlatok, elsüllyedt civilizációk és kultúrák világa, a lélek mélyén szunnyadó nem emberi világ erői, ősvallások rítusai adják a kivételes kötet gerincét, miközben egyaránt bepillanthatunk a sötét középkorba, az eretnekek és boszorkányok világába is, valamint a felvilágosodás utáni időszak rózsakeresztes és szabadkőműves történetébe is.

Szerb Antal szavaival: „Mindazok a jelenségek, amelyek e könyv tárgyai, néha tragikus és megdöbbentő, néha bizony mulatságos kísérletek, hogy a másfajta ember világát visszaállítsák, hogy megtalálják újra az elveszített kapcsolatot a nem-emberi világ és a lélek mélyén szunnyadó nem-emberi, mert több-mint-emberi világ erőivel, kísérletek, hogy újraépítsék a nagy szivárványhidat, amely összeomlott az idők kezdetén.”
  • Cikkszám
    804086