Kategóriák

Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletek



KIS KERESZTES SZÍVLEVÉL KARKÖTŐ

KIS KERESZTES SZÍVLEVÉL KARKÖTŐ
45 000 Ft


Honfoglaláskori emlék- Szekszárd

A zárt képlet a védettség szimbóluma. A földet idézi, amely a magok megtartó édesanyja, a vizet, amely a termőföld bölcsője, az életet óvó minden rendű, rangú anyaméhet.

Mérete: 15-24cm

  • Választható kő:



    Holdkő A földpát csoportba tartozó kálium-alumínium-szilikát összetételű kő. Az Indiában a holdkő, szent drágakőként tisztelt, mellyel a templomokat díszítették, és szorosan kapcsolódik érzelmi életünkhöz. A tojás alakúra csiszolt holdkövet Síva jelképének tartják. Indiai neve azt jelenti, hogy a Hold fénye. Őseinknél csodatevőnek számított, mert úgy vélték, hogy színét aszerint változtatja, hogy a Hold milyen negyedben van. Az indián kultúrákban a Nagy Istennő köveként tisztelik, még az Arabok családi békét és gyermekáldást várnak tőle. A bőséges terméshozam reményében az egyes népek, holdkövet akasztottak a gyümölcsfák ágaira. A telihold idején, az erre érzékenyek tartsák maguktól távol, míg a menstruáció ideje alatt a nők, ne hordjanak ebből készült ékszereket. Erőteljes férfiak és nők számára egyaránt kiváló, mert lágyabbá, kedvesebbé, befogadóbbá válhatnak általa. Csillapítja az érzelmi bizonytalanságot, fejleszti az érzelmi intelligenciát. Ráirányítja tudatunkat a szinkronicitásra, segítve ezzel, hogy minden helyzetben feltaláljuk magunkat. Segíti a hatodik érzék kialakulását, erősíti az intuíciókat. A holdkő oldja a félelmeket, harmóniát sugároz, nyugtatja a felhevült érzelmeinket. Megnyitja a tudatunkat, erőteljesebbé teszi az álmainkat, segít isteni önvalónk megtalálásában. Érzékennyé, érzőbbé tesz felszínre hozza az elnyomott érzelmeket. Egyensúlyba hozza az egyén férfi és női energiáit, így válik teljes emberré.


    Borostyán Valójában a borostyánkő egyáltalán nem kristály, hanem 40-50 millió évvel ez előtti őskori tűlevelű fák megkövesedett gyantája. Könnyű, a víz felszínén lebeg, éghető, szilánkosan hasadó. Néha zárványokat, növényeket és rovarokat tartalmaz. Színe az egészen világos sárgától, a barnás színárnyalatig minden színárnyalatban előfordul. Nincs kristályos szerkezete, amorf, és tömjénillat kibocsájtása közben ég el, ebből származik a mai neve, amely égő követ jelent. A görög mitológiában a következő legenda maradt fenn róla: ˝A Napisten, Helion fia, Phaeton kérte apját, ahogy a tűzlovakkal fogatot kihajthassa. Helion megengedte, de Phaeton nem tudta kezelni a szilaj állatokat. Így a napszekér túl közel került a földhöz és lángokba borította azt. Zeus villámokat küldött haragjában Phaeton ellen, akinek a teste egy sziklán szétzúzódott. A Napisten lányainak, a Heliádéknak oly sok bánatot okozott ez a szomorú haláleset, hogy az istenek részvétet éreztek irántuk, ezért őket lucfenyővé változtatták. Azóta csepeg a fákból az aranylóan fénylő gyanta. A Heliádék könnyeiből alakult ki a borostyán.˝ Az egyiptomiak már Kr.e. 3200-ban amulettként használták, majd hiúzkőnek nevezték, mert a hiúz megkövesedett vizeleteként tartották számon. A római és a görög gazdagok, pompás ékszereket, és edényeket készítetek belőle. Pl. a gombás ételeket borostyánból készült késsel fogyasztották el. A kelyheket arannyal kombinálták és ezek színe azonnal elváltozott, ha mérgező ital került bele. Védelmi kőként is használják, mert elűzi a szellemeket és a démonokat. Az ékszer viselőjének szerencsét és sikert hoz, emberi kapcsolatai harmónikussá válnak. A Nap energiáit közvetíti az emberek felé. Indiában a szent emberek jókora borostyán darabokat hordanak a nyakukban, hogy ezzel biztosítsák lelki egyensúlyukat. Öntudatra ébreszt, elűzi az aggodalmat, félelmünket, enyhíti a depressziót. Az élet sikerének titkát hordozza, a letűnt korok növény és állati maradványait zárja magába. Bár ezek a fajok kihaltak, de az élet nem halhat meg soha, mint ahogy Te is élsz és élni fogsz. Elnyeli a negatív energiákat és átalakítja pozitív energiákká, amelyek serkentik a szervezet öngyógyítását, és a mindennapi énünket összekapcsolja a magasabb rendű spirituális valósággal. A borostyánkő stabilitást hoz az életbe, de ösztönöz is azzal, hogy hajtóerőt biztosit a terveink eléréséhez. Serkenti az elmét, előmozdítja a pozitív gondolkodásmódot és a kreatív önkifejezést. Egyensúlyt teremt, türelmessé tesz, bátorítja a döntések meghozatalát, jótékonyan hat az emlékezetre, békességet teremt bennünk, erősíti a bizalmat fejleszti az önzetlenséget.


    Igazgyöngy A gyöngy a lelki átalakulás drágaköve, mely a saját lelki fejlődésünket szimbolizálja, ahogy egyre növekszünk és gyarapodunk mind tudásban, mind pedig a belső értékekben. Segít tulajdonosának megmutatni, hogy milyen is valójában. A magyar hagyományban az ősmegnyilvánulás, tisztaság, erény szimbóluma.

  • Cikkszám
    837046
    Tömeg
    20 g/db