Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekDavid Irving: Göbbels

David Irving: Göbbels
8 800 Ft

Kemény borító, 930 oldal. Plusz: 40 Fekete-fehér és színes képoldal

 

A Harmadik Birodalom lángelméje

A Time magazin a következő sorokat írta Joseph Göbbels-ről hat hónappal a II. Világháború kitörése előtt: „A kéjsóvár, ravasz, mézesmázos és bosszúszomjas Göbbels ma Németország leggördülékenyebben működő szervezetének élén áll.”

Göbbels mindössze 162 cm magas volt, és girhes, Gandhit idéző teste alig nyomott 45 kilót. Feje a testéhez viszonyítva aránytalanul nagy volt, dongalába miatt pedig gyerekként és felnőttként egyaránt gyakran gúnyolták.

David Irving történész az első, aki kutatásaihoz felhasználta a Göbbels-naplók teljes egészét, vagyis mind a nyolcvanezer oldalt. Ezek a naplók ötven éven keresztül elfeledve hevertek a Vörös Hadsereg moszkvai Trófea-levéltárában. E páratlan lelet, valamint a nyugati világban végzett hatévnyi kutatómunka segítségével írta meg Adolf Hitler bizalmasa, Dr. Joseph Göbbels első teljes és átfogó életrajzát.

A történet akkoriban szegődik Göbbels társául, amikor szegény diákként Heidelbergbe utazik, ahol elnyeri az egyetem legszebb diáklányának szívét, s a később előszeretettel dédelgetett legendákat megcáfolva harmincas éveinek elejéig nem tesz szert szexuális tapasztalatokra. Ezután minden erejét latba veti, hogy Berlint, majd később egész Németországot megnyerje Hitler egyre erősödő náci mozgalmának.

Ebben a könyvben olvashatjuk első ízben Göbbels titkos, kiadásra nem került írásait a Reichstag felgyújtásáról, a Hosszúkések éjszakájáról, a Dolfuss-gyilkosságról, a Saar-vidéken lezajlott népszavazásról, Prága megszállásáról, Pearl Harbor-ról, és az újkori történelem számos egyéb fordulópontjáról.

Amikor hazáját végül elemésztette a levegőből záporozó tűz és halál, Göbbels hangja arra biztatta a német népet, hogy tartson ki a végsőkig. Amikor 1945 májusában elérkezett a vég, feleségét és hat gyermekét magával vitte a náci Valhallába.

David Irving e mesteri elbeszélés minden egyes epizódját a levéltári feljegyzések alapján építi fel, és számos olyan legendát eloszlat a Harmadik Birodalommal kapcsolatban, amelyek a mai napig megtalálhatók a történelmi témájú könyvekben.

Ez a könyv a kutatómunka mesterműve, és Dr. Göbbels lenyűgöző története is egyben.

DAVID IRVING, az elismerésnek örvendő történész évek óta szenvedélyesen kutat és ír a Harmadik Birodalom témakörében. Első könyve, a Drezda elpusztítása csupán egy a számos kiváló nemzetközi bestsellere közül, mint pl. a Churchill háborúja és a Hitler háborúja.

 

  • Cikkszám
    898615