Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletek



Gróf Klebelsberg Kuno "A legnagyobb álmú magyar kultuszminiszter"

Gróf Klebelsberg Kuno "A legnagyobb álmú magyar kultuszminiszter"
2 200 Ft
"Klebelsberg Kuno tevékenysége a modern korral foglalkozó történészek mellett elsősorban a kulturális és oktatási területeken tevékenykedők számára ismert.
Ezt a kört szélesítve könyvünkkel meg szeretnénk szólítani valamennyi a kulturális értékek megőrzése és ápolása iránt fogékony polgárt abban bízva, hogy e kötet segítségével jobban megismerik majd a két világháború közötti magyar művelődéspolitika alapjait megteremtő miniszter munkásságát. Tény: a közoktatásban résztvevő diákok, a magasabb szintű stúdiumokat folytató hallgatók és a szélesebb közvélemény is ismeri Klebelsberg művelődéspolitikájának bizonyos elemeit és rétegeit, a forrásokra és pozitív adatokra alapozott komplex kép azonban hiányzik.
Ezzel a kötettel a reális és alapkutatások mentén született megállapításokra épülő Klebelsberg-kép kialakuláshoz szeretnénk hozzájárulni.
Reméljük, hogy a könyvben szereplő tanulmányok - amelyek különböző tudományágakban alkotó elismert kutatók munkái - nemcsak a szűkebb szakmai körök, de a nagyközönség számára is érdekesek, s eredményeikből kiindulva sokan alkotják meg saját véleményüket a kultuszminiszter életéről, munkásságáról, koráról." (a Kiadó)
  • Cikkszám
    996836