Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekCey-Bert Róbert Gyula- "Nincs más út csak a szabadság" Magyar-Török trilógia harmadik könyve

-13%
Cey-Bert Róbert Gyula- "Nincs más út csak a szabadság" Magyar-Török trilógia harmadik könyve
4 600 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2023.09.22   A készlet erejéig!

 

Nincs más út csak a szabadság!
Történelem oktatásunkban leginkább vesztes szabadságharcokról beszélünk, kevés szó esik a győztes Bocskay és Bethlen szabadságharcról.


Mindkettő nemzeti és vallásszabadságharc volt, mindkettő sikerében a török támogatás jelentős szerepet játszott.
Bocskay és Bethlen református vallás-szabadságért vivott küzdelmét, Európa szerte elismerték, Bocskaynak szobra van Genfben, a „kálvinista Rómában”.


Bocskay és Bethlen korában a keresztény vallás-szabadságot nem a törökök, hanem a Német-Római Császárság, a Habsburg Birodalom ellenében kellett megvédeni!


Ez a történelmi tény már egymagában cáfolja a Habsburg dogmát, hogy a törökök elleni háború a kereszténység védelmét jelentette.
Nem volt másról szó, mint Habsburg érdekről, az osztrák, cseh és német tartományok védelméről. Magyarország egyszerűen csak csatatérnek, előre tolt védelmi vonalnak kellett a törökök megállítására, hogy ne Habsburg területek pusztuljanak, hanem vesszen inkább Magyarország!


A Habsburg propagandát már a hajdúként harcoló szegénylegények sem hitték el, világosan látták, hogy a „két pogány” közül melyik a veszélyesebb a magyarság számára:

„Rajtunk német dúl, rajtunk török jár,
Tűzzel-vassal pusztul ország és határ!
Az istentelen német annyi kárt tött már,
Hogy hozzá képest mit sem tött török és tatár”!

– mondja ki világosan egy jól ismert kuruc nóta „Te vagy a legény Tyukodi pajtás” méltatlanul elhallgatott harmadik versszaka.

  • Cikkszám
    732380