Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekCey-Bert Róbert Gyula: Hunok és magyarok konyhája

Cey-Bert Róbert Gyula: Hunok és magyarok konyhája
2 500 Ft

A könyv szerzője dr. Cey-Bert Róbert Gyula 15 évet töltött a Távol-Keleten, ahol luxusszállodák és repülőtársaságok gasztronómiai tanácsadójaként dolgozott.

Munkája mellett Közép-Ázsiában (Ujguria, Mongólia) és Tibetben magyar őstörténet- , ősvallás- és ételtörténet- kutatással is foglalkozott.

Jelenleg Magyarországon él és Siófokon, a Kodolányi János Főiskola Gasztronómia Tanszékének vezetője. A hun áldozati ételektől a honfoglaláskori magyar fejedelmi konyháig

Ez a kultúrhistóriai idealizált receptgyűjtemény valójában a hun-magyar konyha bibliája. A hunok történetének ismerete nélkül nincs magyar őstörténet-kutatás, nincs magyar ősvalláskutatás és nincs magyar ételtörténet-kutatás sem. Az ősi magyar konyhát csak a hun áldozati ételek filozófiájának megismerésén keresztül közelíthetjük meg. A könyv a legújabb kutatások tükrében részletesen bemutatja az ősi hun-magyar konyha szimbolikai és vallásfilozófiai tényezőit, amelyek meghatározzák az áldozati ételek és az étkezési szokások értékrendjét.


Ebből kiindulva a szerző olyan ételleírásokat állított össze, amelyek fölidézik az ősi lovaskultúrájú népek fejedelmi és ünnepi ételeit.

A borítón Kassai Lajos látható.

  • Cikkszám
    576953