Termékajánló

Partnereink

Szállítási módok-árak.

 

Hírek

2020.06.04

Termék részletekVerses Szentírás vagy Biblia - Varga Lajos

-7%
Verses Szentírás vagy Biblia - Varga Lajos
 • Verses Szentírás vagy Biblia - Varga Lajos
 • Verses Szentírás vagy Biblia - Varga Lajos
 • Verses Szentírás vagy Biblia - Varga Lajos
 • Verses Szentírás vagy Biblia - Varga Lajos
 • Verses Szentírás vagy Biblia - Varga Lajos
 • Verses Szentírás vagy Biblia - Varga Lajos
 • Verses Szentírás vagy Biblia - Varga Lajos
 • Verses Szentírás vagy Biblia - Varga Lajos
13 950 Ft
Akció: 12 950 Ft
Kezdete: 2024.01.11   A készlet erejéig!

 

Mérete: 23x30x5  cm

626 oldal.

Első alkalommal l899-ben jelent meg, e maga nemében páratlan mű, Varga Lajos 
jászárokszállási „szentember” Verses Szentírása.

Népünknél féltett kincsként öröklődött nemzedékről nemzedékre, vallásos érzületünknek táplálója volt,jász, matyó és palócvidék öregjeinél még ma is az.

Ezúttal újra teljes terjedelmében, hasonmás kiadásban jelent meg ez a gyönyörű könyv, mely kisgyermekek számára is öröm, hisz verses nyelvezetével az ő számukra is érthetővé teszi a bibliai időket, Jézus életét. 

 

A Verses Szentírás, mely féltett kincsként nemzedékről nemzedékre öröklődött, népünk vallásos érzületének táplálója volt, jász-, matyó- és palócvidék öregjeinél a mai napig is az. A népi vallásosságot, a paraszt és a pásztor műveltségét még leghitelesebb néprajztudósaink is idejétmúltnak, elmaradottnak tartották, tartják.

A legszelídebb lekezelő jelző a jámbor, de gyakran találkozunk primitív, naív, hiszékeny, együgyű, ostoba minősítéssel is. Pedig ez a műveltség és a belőle következő emberség, amely egyedül alkalmas arra, hogy az ajándékba kapott, bennünket eltartó, élő mindeneket épen megőrizze.

E műveltség embere nem parazita, jelenléte, tevékenysége, viszonya serkentően hat környezetére, amelyben, amellyel hite, tapasztalása szerint Isten szeret bennünket.
Varga Lajosról, a jeles alkotás formálójáról azt írja Faragó Jánosné: „Szent embernek tartották, tisztelték. Boldogok voltak, ha imát, éneket tanulhattak tőle. Becses vendégként fogadták otthonukba, akik csak ismerték őt.”

Mindez azért történhetett, mert Varga Lajos szerves része volt a falusi vallásos közösségnek műveivel, szereplésével, ezért tudta kielégíteni a vallásos közösség igényének egészét kegyelem-adta magas fokon.

Vélemények a Verses Szentírásról :

Bálint Sándor professzor :
“ a szerző stílusát, versírói gyakorlatát már erősen befolyásolta kora népies hitbuzgalmi folyóiratainak finomkodó szentimentalizmusa, de még sokat megőrzött a népköltészet meleg közvetlenségéből, képszerűségéből, a régimódi kántorpoézis kenetességéből, de a vőfélyversezetek pattogó ritmusából is “

Bán Imre professzor :
“ Varga Bibliája kimeríthetetlen kincsestár”

Dr. Antalóczy Lajos pápai prelátus, érseki könyvtárigazgató:
„Nem csupán az idősebbeknek, de a lelki haszon reményében bizalommal ajánljuk ezeket a lapokat a fiataloknak is, annak ellenére, hogy a képi tömegkommunikáció s a nyomtatott irodalom egész arzenálja árasztja el a világunkat. A Verses Szentírás rendkívül hatékony segítséget tud nyújtani a szétszórt magyarságnak is, hogy ápolják és megőrizzék a nyelvi, szellemi és lelki kultúrájukat.

Ezen lapokat olvasva hátha megszólalnak a szívekben az igazi emberi értékek húrjai, s az istenhit, a hazaszeretet, az áldozat, a hősiesség példái vágyat ébresztenek a lelkekben.

Ezen építő és megtartó értékek szükségesek az emberi élet teljességéhez. Ha nyitott lélekkel vesszük kézbe ezt a kiadványt, minden tekintetben hasznunkra lehet.

Katartikus hatásával nemesítheti a szívet és lelket, szebbé és tartalmasabbá teheti az életünket.”

*
„Verses Szentírás” című ezen kiadványt a verses formában írt, érzelmi telítettségű biblia kiadást szívesen forgató olvasóinknak ajánljuk.

 • Cikkszám
  805910